Toernooi 17 september 2023

‘s Morgens om 09:00 uur begonnen met de voorbereidende werkzaamheden met hulp van de vele vrijwilligers, achter de bar, in de keuken, aan de wedstrijdtafel en buiten.

Op zaterdag en de dagen ervoor zijn de banen geprepareerd en er zijn zelfs extra banen aangelegd gezien het grote aantal inschrijvingen. Bij aankomst bleek de koeling van de tap defect waardoor met spoed de buitentap opgezet moest worden en de storingsdienst moest worden opgeroepen.

Het zou een warme dag worden en er hadden 38 teams ingeschreven waaronder 10 teams van onze eigen vereniging. Het was een gemêleerd gezelschap van verschillende nationaliteiten, Nederland, Duitsland, België vlaams en waals.

Er is gespeeld volgens het principe iedereen speelt 3 voorgelote partijen gespeeld waarna een onderverdeling wordt gemaakt in A-poule en B-poule, de eerste 16 gaan over naar de A-poule en de overige 22 naar de B-poule.

De A-poule speelt achtste-/kwart-/halve- en finale.

De B-poule speelt 2 voorgelote partijen en zijn dan klaar.

Van onze vereniging zijn 4 teams doorgedrongen tot de A-poule, en na de achtste finale bleven Tom en Mannie nog over, zij hebben het tot de halve finale gebracht waarna ze verloren van een team van Olympia uit België. Dit mag gezien worden als een mooie prestatie.

Het is een mooi en rustig verlopen toernooi geworden met een terechte winnaar uit België namelijk Johan van Gorp en Gert Quentin.

In de B-poule hebben Richard Zuidland en Raoul Duchateau de eerste prijs binnen gehaald.

Nogmaals veel dank aan de vrijwilligers want zonder hun hadden we dit toernooi niet kunnen organiseren.